KUTAHYA HAVA DURUMU10°C Parçalı Bulutlu

Aslanapa Belediye Başkanlığı

Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması

- +

Atık Pillerin içerisinde bulunan çeşitli kimyasal maddelerin yeraltı sularını ve toprağı kirletmesinin önlenmesi amacıyla, Belediyemizce Sıfır Atık Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Türkiye’deki tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği işbirliği ile “Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması” düzenlenmiştir.Bu kampanya ile amacımız, atık pilleri kaynağında ayrı toplayarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılayarak geleceğin büyüklerini ufak yaşta bilinçlendirmek ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmaktır.
Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde gerçekleştirilen bu kampanya ile toplanan atık piller ülke genelinde toplanan atık pilin yaklaşık olarak %40’ına denk gelmektedir.

YORUM GÖNDERYorumlarınızı göndermek için alt kısımdaki formu kullanabilirsiniz.